Allegro.cc - Online Community

Allegro.cc Forums » Programming Questions » Trying to Configure CMakeLists for MinGW

This thread is locked; no one can reply to it. rss feed Print
Trying to Configure CMakeLists for MinGW
ZoriaRPG
Member #16,714
July 2017
avatar

I'm having issues trying to configure CMakeLists to link with the correct libs for ZC under MinGW.

I'm hoping that someone here may be able to spot the issues...

List of libs:

libadmb.a
liballeg.a
liballeggl.a
libalmp3.a
libalogg.a
libdumb.a
libgme.a
libjpgal.a
libjpgalleg.a
libldpng.a
libloadpng.a
liblogg.a
libpng.a
libpthreadGC2.a
libz.a

Thus far, I have tried:

https://pastebin.com/kgUjcKDA
https://pastebin.com/eH2auXtB

Both of these produce a number of linker errors at 3%, trying to build the sound DLL.

Here is the current output, off of the second link above:
https://pastebin.com/967vubuG

Does anyone here know CMake well-enough to fix that CMakeLists file?

I can drop the libs into c:/MinGW/mingw32/lib
...or point to a path local to ${CMAKE_SOURCE_DIR}/

I'm not sure which is better, but either is fine. Also, please LMK if you see any obvious errors or issues.

---

I also tried to use an older makefile with MinGW:
https://pastebin.com/LTzCgLQb

This was the output:
https://pastebin.com/1wMLVp0P

I'm not sure what's wrong with the allegro libs that is creating this linker hell, unless it's just that g++ 6.3.0-1 is too new?

I built Allegro as static using Edgar's files.

Edgar Reynaldo
Major Reynaldo
May 2007
avatar

Hello. Been busy with home things. Can look tomorrow.

At first glance, all I saw was explicitly linked libraries and nothing for mingw only msvc.

Go to: