did I do everything right in building?
roland deschain

Hi all. New to Allegro, and C++ in general. Just some advice/comments wanted on an error I got when building allegro earlier today

here is a snip from the end of the log:

gcc -DALLEGRO_LIB_BUILD -Wall -Wno-unused -mtune=i586 -O2 -funroll-loops -ffast-math -fomit-frame-p
ointer -DSETUP_USE_COMPILED_DATAFILES -I. -I./include -o obj/mingw32/alleg/setup.o -c setup/setup.c
setup/setup.c: In function 'joystick_handler':
setup/setup.c:2483: error: unrecognizable insn:
(insn 138 136 139 11 (set (reg:SI 182)
(const:SI (plus:SI (mem:SI (symbol_ref:SI ("#i.joy") <var_decl 015DC4D0 joy>) [0 S4 A8])
(const_int 312 [0x138])))) -1 (nil)
(nil))
setup/setup.c:2483: internal compiler error: in extract_insn, at recog.c:2077
Please submit a full bug report,
with preprocessed source if appropriate.
See <URL:http://gcc.gnu.org/bugs.html> for instructions.
mingw32-make: *** [obj/mingw32/alleg/setup.o] Error 1

At first I thought the build failed, but I looked inside \lib\mingw32\ and alleg42.dll, allegro.def and liballeg.a were there. so i "make compress" and then "make install", I then built a sample program in code::blocks that used allegro and it worked fine.

I want to know if this is an error I should be worried about, or if indeed I should file a bug report as it suggests.

Some info about my machine and build environment:
Windows Vista 32bit
allegro 4.22
(the following are all extracted to C:\MinGW, with proper environmental variables applied)
binutils-2.17.50-20060824-1.tar.gz
dx70_mgw.zip
gdb-6.6
mingw32-make-3.81-2
mingw-runtime-3.12
mingw-utils-0.3
w32api-3.9
gcc-4.2.1-tdm-1-core-1
gcc-4.2.1-tdm-1-g++-1

I got my GCC builds from here: http://www.tdragon.net/recentgcc/

Comments and suggestions welcome

Matthew Leverton

It failed making the setup program, which is no big deal.

It did so because you are using "TDM's Experimental GCC/MinGW32 Builds" which surely contain bugs.

Thread #592549. Printed from Allegro.cc